fbpx
Skip to main content
info@calypsotours.info   +381 11 2688057   +381 63 1177-810   Pon.-Pet.:10h-14h    dezurni telefon Pon-Ned 10h-19h:+381 63 1177-810
logo
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.  
+381 11 2688057  
+381 63 1177-810  
Pon.-Pet.:10h-14h  
 dezurni telefon Pon-Ned 14h-19h:+381 63 1177-810

Daleke destinacije

Azija

Tajland
Kraljevina Tajland, država u jugoistočnoj Aziji, zvala se prvobitno Sijam. Na jugu zemlje izlazi na tajlandski zaliv, deo je Južno Kineskog mora, a graniči se sa Mjanmarom, Laosom, Kambodžom I Malezijom. Najpopularnija turistička mesta osim glavnog grada Bangkoka, Kachanaburi gde se nalazi čuveni most na reci Kwai I nacionalni park Erawan, sever Tajlanda gde je oblast Chiang Mai, gde možemo videti I mnoštvo budističkih hramova zbog uticaja Mjanmara koji graniči sa Tajlandom, prašumske oblasti Tajlanda, gde se može probati vožnja slonovima a obiluju i skrivenim hramovima, kao I čuvenom hramu tigrova ali pre svega Tajland je popularan po plažama I letovališnim mestima poput ostrva Krabi I Phi Phi Le gde su se I snimali filmovi poput Džems Bonda I Plaže, zatim najatraktivnijeg letovališta Phuket, nacionalnog parka Koh Chang i mnoga druga mesta gde žive nasmešeni I uvek ljubazni lokalni stanovnici budističke I hinduističke veroispovesti.

Kambodža
Kambodža, službeno Kraljevina Kambodža je azijska zemlja koja se graniči sa Tajlandom, Laosom i Vijetnamom. Kambodža ima velike rezerve vode od kojih je glavni izvor reke Mekong koja za vreme monsuna menja smer toka. U Jugoistočnoj Aziji jedino Kambodža ima dominantno budističku veru o čemu svedoče hiljade godina stari hramovi i svetilišta poput čuvenog Angkor Vata.

Juzna Amerika

Argentina
Argentina je veoma raznolika zemlja. Raznolikost se ogleda u tropskim šumama na severu, u provinciji Las Pampas gde žive gaučosi se nalaze čuvene stepe I tzv. Estancije ili lokalne hasijende, a sam jug zemlje se naziva i „kraj sveta" – Ognjena zemlja sa svojim fascinantnim glečerima I nacionalnim parkovima. Uvek živ grad Buenos Aires, rodno mesto tanga, sa tipičnom francuskom arhitekturom očarava svakog posetioca. Sa susednim Brazilom povezana je čuvenim Iguasu vodopadima koji predstavljaju i prirodnu granicu između ove dve zemlje.

Brazil
Brazil je peta po veličini zemlja na svetu i najveća u Južnoj Americi, poznata i kao zemlja sambe i kafe. Više od 200 miliona stanovnika predstavljaju mešavinu indijanskih plemena, portugalskih kolonizatora, potomaka afričkih robova i drugih migranata koji su došli iz raznih krajeva u moderno doba. Brazil spaja tropske šume mnostvo sunčanih plaža. Čuveni Rio de Ženeiro, ogromna Amazon reka, velelepni Iguasu vodopadi, fudbal, muzika su jedni od glavnih razloga posete ovoj zemlji.

Patagonija
Beskrajno prostanstvo Patagonije oduvek je privlačilo mnoge istraživače i putnike. Izuzetna raznolikost prirode ove zemlje posebno dolazi do izražaja u visokim Andima, Atlantskom okeanu koji zapljuskuje Patagoniju gde živi raznovrsni životinjski svet. Kitovi, pingvini, morski lavovi i slonovi tokom argentinskog proleća ovde brinu o svom potomstvu. Patagonija je bila naseljena još u antičko doba čemu svedoče nalazišta fosila koji se u takvoj raznovrsnosti i količini ne mogu naći nigde drugde. Neobuzdanu moć prirode možemo doživeti širom Zemlje ali nigde nije tako izražena kao na Perito Moreno glečeru koji se nalazi na samom rubu Ognjene zemlje, gde se kontinent nastavlja na Antarktik, sa druge strane Drejkovog prolaza. Dozvolite da vam Patagonija otkrije čari nedirnute, čiste prirode koju u savremenom društvu retko imamo priliku da vidimo.

Peru
Peru je jednostavno drugačiji! Njegove tajne možete razotkriti samo kada ga obiđete i doživite. Bogato nasleđe predkolumbijskih civilizacija, Inka carstva i kolonijalnog perioda je kao magnet koji nas vuče ovoj andskoj zemlji. Misteriozne Naska linije, Arekipa i čuvena mumija Huanita, Kolka kanjon i kondorov let, samo su neki od razloga za posetu Peruu. Najviše jezero na svetu Titikaka odakle je nastalo Inka carstvo sada je nastanjeno različitim narodima na svojim ostvrcima. Kusko, nekadašnji glavni grad Inka imperije, ukrašen je kolonijalnim zgradama izgrađenim na ruševinama moćnih palata i hramova Inka. Visoko u Andima dominira Maču Pikču koji je tako dobro sakriven da ga španski konkvistadori nikada nisu pronašli. Putovanje u Peru je nezaboravno za svakog tragaoca za nesvakidašnjim i drugačijim iskustvom!

Bolivija
Bolivija je pravi biser Latinske Amerike, koju su prvobitno Španci prozvali Alto Peru, ili kako je starosedeoci nazivaju Altiplano, Bolivija je prepuna prirodnih atrakcija I naseljena je ljubaznim domaćinima. U Boliviji se pre svega mogu izdvojiti najveća polja soli na svetu, Salari Uyuni uz lagune I gejzire na visinama iznad 4000n.v., zatim kolonijalni gradovi sa svojom bogatom folklornom tradicijom Sucre I Potosi, kao i Kočabamba kao grad cveća, a postoje I nacionalni parkovi, izmedju ostalog prašumska oblast Rurenbaque i nacionalni park Madidi.

 

Centralna Amerika

Meksiko
Misterija mezoameričkih kultura na Jukatanu, legenda o pernatoj zmiji Quetzalcoatl I izgubljeni gradovi starih kultura I civilizacija čekaju vas na dlanu u poseti ovoj fascinantnoj centralnoamerickoj zemlji. Arheološki lokaliteti prekolumbijskih civilizacija upoznavaju vas sa kulturama Zapoteka, Tolteka, Asteka, Olmeka I Maja. Pre svega u Meksiko city-u za ljubitelje slikarstva nalazi se muzej Fride Kahlo I Dijega Rivere, a u blizini ovog grada se mogu posetiti čuvene Teotihuacan piramide Asteka. U susednoj saveznoj državi Chiapas nailazimo na jednu od najstarijih piramida maja Palenque, a na putu od glavnog grada Jukatana Meride, dolazimo do jedne od sedam svetskih čuda modernog sveta Chichen Itze I zatim nastavkom puta do čuvenih turističkih letovališta sa svojim plažama sitnog belog peska u Cancun, Isla de Mujeres, Playa del Carmen, kao i jednog od najatraktivnijih mesta meksičke rivijere Tuluma I oblasti Quintana Ro. Za razliku od obalnog dela zemlje, Rivijere maja, postoje fascinantni vrhovi vulkana kao što je Popocatapetl ili Izztachuatl u državi istoimenog kolonijalnog grada Puebla, a u komšiluku se nalazi i sedište folklornog života države istoimenog glavnog grada Oaxaca.

Kuba
Najlepše plaže na svetu, kao što je npr. Cayo Santa Maria, zatim ritam salse, rum I opušteni ambijent opisuje nam ovo karipsko ostrvo. Kuba se može pohvaliti I prirodnim lepotama, kao što su čudesni pejzaži od Sierra Maestre I zaliva kod Santiaga, pa sve do obalei brdovitog zaledja sa najlepšim kubanskim rekama u okolini Baracoe. Na tom kraju Kube postoje I kulturni spomenici pod zaštitom Unesca. Havana kao glavni grad ove ostrvske države sa čuvenim kubanskim cigarama I revolucionarnim pogledom na svet inspirisan Fidel Kastrom I Če Gevarom, nezaobilazno je mesto posete koji odiše kubanskim duhom I načinom života.

Prijava za newsletter

Sajt Turističke agencije Calypso Tours International je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. HVALA NA RAZUMEVANJU.

Copyright (c) 2023. Calypso Tours. Mapa sajta Izrada sajta Lazacom