info@calypsotours.info   +381 11 2688057   +381 63 1177-810   Pon.-Pet.:10h-14h    dezurni telefon Pon-Ned 10h-19h:+381 63 1177-810
logo
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.  
+381 11 2688057  
+381 63 1177-810  
Pon.-Pet.:10h-14h  
 dezurni telefon Pon-Ned 14h-19h:+381 63 1177-810

DETOKS-JOGA-AROMATERAPIJA-ZDRAVA HRANA, MASAZA, PRIRODA

DETOKS WELLNESS VIKEND NIS
HOLISTICKI MINI SEMINAR I VIKEND ODMOR-
WELLNESS VODIC ZA BALANS DUHA I TELA U PRIRODI

USKORO NOVI TERMINI
2 noćenja / 3 dana

Podjite sa nama u avanturu wellnesa u prirodi. Nudimo Vam:

*da se kvalitetno odmorite u pravoj eko i etno oazi, u seoskom turistickom domacinstvu Imunsan, u tisini prirode i cudesnom pogledu na vrhove Suve planine.

 • da se opustite i naucite nekoliko prakticnih i efektnih drevnih tehnika joge: vezbe za podizanje vitalnosti, vezbe za ledja i kicmu, tehnike disanja (pranajama: kapalbhati, bhastrika, bramari,nadi shodan) a uz to naucicemo i vrlo jednostavne ali efikasne vezbe ciscenja i izbacivanja toksina iz citavog tela koje regenerisu celije i podmladjuju telo (pawanmukatasane i shatkarme). Napomena: sve vezbe su jednostavne i svako ih moze raditi. Nije potrebno imati prethodno iskustvo.
 • da dozivite komunikaciju sa svetom prirode i elementima prirode, pogotovo sa drvecem hrasta. Zagrlite drvo i dopustite da ono zagrli Vas. Da cujete izvorne price o hrastovima zapisa, uz laganu setnju kroz Jelasnicku klisuru.
 • da uzivate u ukusnoj vegetarijanskoj hrani koja se priprema tokom druzenja. Da naucite nesto vise o praksi pripreme zdrave hrane i prirodnih detoks cajeva i sokova.
 • da se upoznate sa tehnikom holisticke isceljujuce masaze >Priroda<.
 • da na izletu dozivite cuvenu i najvecu organsku plantazu aromaticnog bilja u Srbiji i boravite u ambijentu polja lavande, smilja i ruza...
 • da cujete pricu o destilaciji bilja, etericnim uljima, upotrebi bilja u organskoj kozmetici i proizvodnji dzemova i slatkog...

Spremili smo uz to i poklon za vas, bocicu kombinovanih etericnih ulja...

PROGRAM SEMINARA:

1. DAN/ 28.08. , PETAK - NIS
15.00h
Dolazak ucesnika i kratak odmor od puta.
16.00h
Nutritivni rucak.
17.00h
Upoznavanje sa predavacima i temama seminara.
-aromaterapija
-joga vezbe i vezbe disanja
-prirodna masaza
-zdrava ishrana
19.00h
vecera uz detoks caj/sok Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN/ 29.08., SUBOTA – NIS – PLOCE I SELO TAMJANICA – JELASNICKA KLISURA – NIS
07.30h – 09.00h
-Dinamicne energizujuce vezbe za podizanje vitalnosti sa akcentom na vezbe za kicmu i ledja
-Vezbe disanja
09.30h
Dorucak uz detoks caj/sok.
10.30h
Organizovani izlet do mesta Ploce, kod sela Tamjanica ispod Suve Planine, gde se nalaze najveca polja aromaticnog bilja u Srbiji (lavande, smilja i ruza), kao i lagana setnja do Jelasnicke klisure gde se nalazi hrastov lug, i tu nas ocekuje prica o drevnim hrastovima zapisa. Povratak u smestaj.
15.00h
Nutritivni rucak.
16.00h
Prvi deo predavanja o:
-pripremi zdrave hrane i detoks cajeva/sokova
-aromaterapiji i uticaju etericnog bilja u vidu etericnih ulja na covekov organizam u zavisnosti od karaktera
-masazi >Priroda< - teorija i praksa
18.00h
Joga nidra (jogicko opustanje koje opusta misicne, nervne i emocionalne napetosti)
19.00h
Vecera uz detoks caj/sok. Slobodno vreme. Nocenje.

3. DAN/ 30.08., NEDELJA – NIS
07.30h – 09.00h
-Dinamicne energizujuce vezb za podizanje vitalnosti sa akcentom na vezbe za kicmu i ledja
-Vezbe disanja
09.30h
Dorucak uz detoks caj/sok.
10.30h
Drugi deo predavanja o:
-aromaterapiji i uticaju etericnog bilja u vidu etericnih ulja na covekov organizam u zavisnosti od karaktera
-masazi >Priroda< - teorija i praksa
-pripremi zdrave hrane i detoks cajeva/sokova
13.30h
Joga nidra (jogicko opustanje koje opusta misicne, nervne i emocionalne napetosti)
14.30h
Nutritivni rucak. Gratis rucak obezbedjuje organizator seminara i udruzenje Gaia.
Zavrsetak wellness vikenda. Kraj usluga.
CENA SEMINARA: 145 e 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
• smeštaj u seoskom domacinstvu Imunsan 4*, dva nocenja u 1/2 , 1/2+1, ¼ i 1/6 apartmanima na bazi dva puna pansiona
• izlet prema programu
• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom seminara
• troškove ogranizacije seminara
• Troskovi predavanja, vezbi, kao I svih predavaca

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
• individualne troškove
• prevoz do seoskog domacinstva Imunsan u Nisu (mogucnost organizovanja prevoza za minimum 10 putnika, uz doplatu)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
• plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate
• prilikom rezervacije placa se akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama).

STA JE POTREBNO PONETI:
Prostirka ili veliki peskir za vezbanje, udobna odeca za vezbanje i setnju u prirodi

OPIS SMEŠTAJA – opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera
Seosko Turisticko Domacinstvo IMUNSAN 4*. Nalazi se u predgradju Nisa. Smestaj je apartmanski u eko etno stilu, sa sobama ½ i ½ + 1/1 . Sve sobe imaju TV, TWC. Usluga wi fi u okviru domacinstva je besplatna.

O PREDAVACIMA:
Danijela Santrac:
Sertifikovani instruktor joge, skolu joge zavrsila u Vidya joga skoli Dragana Loncara. Po zanimanju diplomirani turizmolog. U decembru se vratila iz Indije gde je boravila u joga ashramu I stekla nova znanja I iskustva, pre svega za rad na sistemu krija joge I drugih naprednih tehnika. Uspesno drzi grupne i privatne casove joge u Beogradu.

Ivan Juskovic Hrast:
Osnivač grupe "Družina Hrasta", borac za očuvanje prirode koja nas okružuje. Gostujući u medijima često promoviše povratak čoveka prirodi i svome sopstvu kroz
kulturu življenja i aktivno bavljenje očuvanjem prirodnog okruženja. Majstor je masaže "Priroda", holistički tarapeut. Zasadio je mnoge hrastove u našoj zemlji sa svojim timom.
Evo šta kaže Ivan o masaži "Priroda":
"Masaža PRIRODA je celovita, holistička, masaža koja služi za opuštanje
celokupnog bića čoveka. Dubina i kvalitet u masaži zavisi od stanja svesti
tarapeuta, njegove duhovne zrelosti.
"Ujedinjenje uma i tela".
Sama masaža se izvodi smisaonim pokretima ruku i tela, a nadahnut elementima prirode, osmislio sam pokrete koji opisuju: nebo, more, reku, cvet, puza, leptirov let, Sunce... Kao i svaka vestina, u masaži postoje razvojni nivoi, jedan takav nivo je meditativno vođena masaža kojom se klijent uvodi u željeno stanje uma, da bi se mnogostruko povećali efekti rada. U masazi koristim osnovna i eterična ulja prirodnog porekla. Želim da masažu
prilagodim potrebama klijenta i ambijenta, da svugde i u svakoj prilici bude izvodljiva.

Nebojsa Stamenovic - Nesa Travka
Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, inače planinar i veliki poznavalac prirodne ishrane. On kuva, savetuje, upozorava na toksine, aditive, loše navike u ishrani.
Gde pronaći ono pravo zrnevlje, kako, kada i gde ubrati bilje... Kao otisak prsta sve oko nas nosi tajnu poruku – život u miru i ljubavi sa prirodom, to je onaj tajni recept svakog zalogaja – kaže NešaTravka i dodaje: kada jednom osetite svu blagodat zdrave ishrane, onda se teško vraćate starim navikama i komercijalnoj kuhinji.
Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, travar, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog i nekadašnji šef hilandarske kuhinje, skoro dve decenije istražuje šta se sve to u prirodi krije a što nam može pomoći da živimo duže i kvalitetnije. Gledaocima je postao poznat prošle godine, kao autor emisije "Neša Travka", koja se emituje na Kitchen TV (na 265. kanalu MTS TV i Anteni plus), a u centru Nisa ima I svoj restoran, nazvan Kuca Caja.
Dragica Mitic:
Tehnolog, animator poljoprivradnog gazdisnstva Mitic iz Nisa, koje proizvodi Ekosoil, prvo priznato organsko djubrivo u Srbiji. Dragica je strucnjak za aromaterapiju (masaza u kojoj se koriste etericna ulja I biljke), kao I pravljenju orgnaskih krema, I odlican je poznavalac bilja.
Bila sam fascinirana kada sam videla da proizvodnja organskog djubriva moze da prodje I bez volta struje. Gde god na planeti ima ciste vode, lekovitog bilja I malo zemlje, mozete cudo da stvorite, kaze Dragica Mitic.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 15 PUTNIKA. BROJ UCESNIKA JE OGRANICEN.
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
MOLIMO VAS DA SE PRE ZAKLJUČENJA UGOVORA O PUTOVANJU UPOZNATE SA PROGRAMOM PUTOVANJA I POSEBNIM NAPOMENAMA KOJE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA, KAO I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA AGENCIJE CALYPSO TOURS INTERNATIONAL D.O.O.
U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU "YUTA", BEOGRAD, PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 0143/2020 OD 10.01.2020.GOD., POLISA OSIGURANJA BROJ
300068063 OD 01.01.2020.GODINE AKCIONARSKOG DRUŠTVA ZA OSIGURANJE „DDOR NOVI SAD" U
VISINI 250.000. ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

POSEBNE NAPOMENE:

 • Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

Cenovnik br.1 od 01.07.2020.
Šifra SRB – WELL

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International, licenca OTP 73/2020. kategorije A 25 od 31.01.2020.

Pogledajte još:

 • Ljubljana

  Ljubljana

  TRST – PORTOROŽ – PIRAN – BLED - KLAGENFURD
 • Juzna Italija

  RIMINI-SAN MARINO-BARI-MATERA-ALBEROBELO-LOKOROTONDO-POLINJANO A MARE-OSTUNI-DRAČ 6 dana autobusom i brodom / 3 +1 noćenje - AKTUELNO 
 • Đenova i Cinque terre

    ĐENOVA I CINQUE TERRE Fakultativni obilasci : Rapalo / Santa Margarita / Portofino / Cinque terre Autobusom 5 dana, 2 noći Cinque Terre - obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih je nemogu...
 • Gardaland

  Autobusom 5 dana 2 noći - NOVI TERMINI U PRIPREMI
 • Toskana

  Toskana

  SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA : FIRENCA, SIENA, SAN GIMIGNANO I CINQUE TERRE Autobusom 5 dana 2 noći - AKTUELNO CENA OD 169€
 • Crna Gora

  Crna Gora

  BEČIĆI SA OBILASCIMAŽABLJAK-BUDVA-KOTOR-DUBROVNIK-OSTROG - USKORO NOVI TERMINI
 • Krakov 2 noci

  Krakov 2 noci

  Autobusom 5 dana
 • Istanbul

  Istanbul

  Princevska ostrva
 • Dvorci Bavarske

  MINHEN-SALCBURGSA FAKULTATIVNOM POSETOM DVORCIMA BAVARSKE Autobusom 5 dana,2 noći
 • Azurna obala

  Sanremo – Monako – Monte Karlo – Eze – Nica – Kan – Antib  – Outlet Serravalle - AKTUELNO

Prijava za newsletter

Sajt Turističke agencije Calypso Tours International je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. HVALA NA RAZUMEVANJU.

Copyright (c) 2023. Calypso Tours. Mapa sajta Izrada sajta Lazacom