Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

DETOKS WELLNESS VIKEND

DETOKS-JOGA-AROMATERAPIJA-ZDRAVA HRANA, MASAZA, PRIRODA

DETOKS WELLNESS VIKEND NIS
HOLISTICKI MINI SEMINAR I VIKEND ODMOR-
WELLNESS VODIC ZA BALANS DUHA I TELA U PRIRODI

Termin putovanja: 28.08 / 29.08 / 30.08.
2 noćenja / 3 dana

Podjite sa nama u avanturu wellnesa u prirodi. Nudimo Vam:

*da se kvalitetno odmorite u pravoj eko i etno oazi, u seoskom turistickom domacinstvu Imunsan, u tisini prirode i cudesnom pogledu na vrhove Suve planine.

 • da se opustite i naucite nekoliko prakticnih i efektnih drevnih tehnika joge: vezbe za podizanje vitalnosti, vezbe za ledja i kicmu, tehnike disanja (pranajama: kapalbhati, bhastrika, bramari,nadi shodan) a uz to naucicemo i vrlo jednostavne ali efikasne vezbe ciscenja i izbacivanja toksina iz citavog tela koje regenerisu celije i podmladjuju telo (pawanmukatasane i shatkarme). Napomena: sve vezbe su jednostavne i svako ih moze raditi. Nije potrebno imati prethodno iskustvo.
 • da dozivite komunikaciju sa svetom prirode i elementima prirode, pogotovo sa drvecem hrasta. Zagrlite drvo i dopustite da ono zagrli Vas. Da cujete izvorne price o hrastovima zapisa, uz laganu setnju kroz Jelasnicku klisuru.
 • da uzivate u ukusnoj vegetarijanskoj hrani koja se priprema tokom druzenja. Da naucite nesto vise o praksi pripreme zdrave hrane i prirodnih detoks cajeva i sokova.
 • da se upoznate sa tehnikom holisticke isceljujuce masaze >Priroda<.
 • da na izletu dozivite cuvenu i najvecu organsku plantazu aromaticnog bilja u Srbiji i boravite u ambijentu polja lavande, smilja i ruza...
 • da cujete pricu o destilaciji bilja, etericnim uljima, upotrebi bilja u organskoj kozmetici i proizvodnji dzemova i slatkog...

Spremili smo uz to i poklon za vas, bocicu kombinovanih etericnih ulja...

PROGRAM SEMINARA:

1. DAN/ 28.08. , PETAK - NIS
15.00h
Dolazak ucesnika i kratak odmor od puta.
16.00h
Nutritivni rucak.
17.00h
Upoznavanje sa predavacima i temama seminara.
-aromaterapija
-joga vezbe i vezbe disanja
-prirodna masaza
-zdrava ishrana
19.00h
vecera uz detoks caj/sok Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN/ 29.08., SUBOTA – NIS – PLOCE I SELO TAMJANICA – JELASNICKA KLISURA – NIS
07.30h – 09.00h
-Dinamicne energizujuce vezbe za podizanje vitalnosti sa akcentom na vezbe za kicmu i ledja
-Vezbe disanja
09.30h
Dorucak uz detoks caj/sok.
10.30h
Organizovani izlet do mesta Ploce, kod sela Tamjanica ispod Suve Planine, gde se nalaze najveca polja aromaticnog bilja u Srbiji (lavande, smilja i ruza), kao i lagana setnja do Jelasnicke klisure gde se nalazi hrastov lug, i tu nas ocekuje prica o drevnim hrastovima zapisa. Povratak u smestaj.
15.00h
Nutritivni rucak.
16.00h
Prvi deo predavanja o:
-pripremi zdrave hrane i detoks cajeva/sokova
-aromaterapiji i uticaju etericnog bilja u vidu etericnih ulja na covekov organizam u zavisnosti od karaktera
-masazi >Priroda< - teorija i praksa
18.00h
Joga nidra (jogicko opustanje koje opusta misicne, nervne i emocionalne napetosti)
19.00h
Vecera uz detoks caj/sok. Slobodno vreme. Nocenje.

3. DAN/ 30.08., NEDELJA – NIS
07.30h – 09.00h
-Dinamicne energizujuce vezb za podizanje vitalnosti sa akcentom na vezbe za kicmu i ledja
-Vezbe disanja
09.30h
Dorucak uz detoks caj/sok.
10.30h
Drugi deo predavanja o:
-aromaterapiji i uticaju etericnog bilja u vidu etericnih ulja na covekov organizam u zavisnosti od karaktera
-masazi >Priroda< - teorija i praksa
-pripremi zdrave hrane i detoks cajeva/sokova
13.30h
Joga nidra (jogicko opustanje koje opusta misicne, nervne i emocionalne napetosti)
14.30h
Nutritivni rucak. Gratis rucak obezbedjuje organizator seminara i udruzenje Gaia.
Zavrsetak wellness vikenda. Kraj usluga.
CENA SEMINARA: 145 e 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
• smeštaj u seoskom domacinstvu Imunsan 4*, dva nocenja u 1/2 , 1/2+1, ¼ i 1/6 apartmanima na bazi dva puna pansiona
• izlet prema programu
• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom seminara
• troškove ogranizacije seminara
• Troskovi predavanja, vezbi, kao I svih predavaca

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
• individualne troškove
• prevoz do seoskog domacinstva Imunsan u Nisu (mogucnost organizovanja prevoza za minimum 10 putnika, uz doplatu)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
• plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate
• prilikom rezervacije placa se akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama).

STA JE POTREBNO PONETI:
Prostirka ili veliki peskir za vezbanje, udobna odeca za vezbanje i setnju u prirodi

OPIS SMEŠTAJA – opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera
Seosko Turisticko Domacinstvo IMUNSAN 4*. Nalazi se u predgradju Nisa. Smestaj je apartmanski u eko etno stilu, sa sobama ½ i ½ + 1/1 . Sve sobe imaju TV, TWC. Usluga wi fi u okviru domacinstva je besplatna.

O PREDAVACIMA:
Danijela Santrac:
Sertifikovani instruktor joge, skolu joge zavrsila u Vidya joga skoli Dragana Loncara. Po zanimanju diplomirani turizmolog. U decembru se vratila iz Indije gde je boravila u joga ashramu I stekla nova znanja I iskustva, pre svega za rad na sistemu krija joge I drugih naprednih tehnika. Uspesno drzi grupne i privatne casove joge u Beogradu.

Ivan Juskovic Hrast:
Osnivač grupe "Družina Hrasta", borac za očuvanje prirode koja nas okružuje. Gostujući u medijima često promoviše povratak čoveka prirodi i svome sopstvu kroz
kulturu življenja i aktivno bavljenje očuvanjem prirodnog okruženja. Majstor je masaže "Priroda", holistički tarapeut. Zasadio je mnoge hrastove u našoj zemlji sa svojim timom.
Evo šta kaže Ivan o masaži "Priroda":
"Masaža PRIRODA je celovita, holistička, masaža koja služi za opuštanje
celokupnog bića čoveka. Dubina i kvalitet u masaži zavisi od stanja svesti
tarapeuta, njegove duhovne zrelosti.
"Ujedinjenje uma i tela".
Sama masaža se izvodi smisaonim pokretima ruku i tela, a nadahnut elementima prirode, osmislio sam pokrete koji opisuju: nebo, more, reku, cvet, puza, leptirov let, Sunce... Kao i svaka vestina, u masaži postoje razvojni nivoi, jedan takav nivo je meditativno vođena masaža kojom se klijent uvodi u željeno stanje uma, da bi se mnogostruko povećali efekti rada. U masazi koristim osnovna i eterična ulja prirodnog porekla. Želim da masažu
prilagodim potrebama klijenta i ambijenta, da svugde i u svakoj prilici bude izvodljiva.

Nebojsa Stamenovic - Nesa Travka
Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, inače planinar i veliki poznavalac prirodne ishrane. On kuva, savetuje, upozorava na toksine, aditive, loše navike u ishrani.
Gde pronaći ono pravo zrnevlje, kako, kada i gde ubrati bilje... Kao otisak prsta sve oko nas nosi tajnu poruku – život u miru i ljubavi sa prirodom, to je onaj tajni recept svakog zalogaja – kaže NešaTravka i dodaje: kada jednom osetite svu blagodat zdrave ishrane, onda se teško vraćate starim navikama i komercijalnoj kuhinji.
Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, travar, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog i nekadašnji šef hilandarske kuhinje, skoro dve decenije istražuje šta se sve to u prirodi krije a što nam može pomoći da živimo duže i kvalitetnije. Gledaocima je postao poznat prošle godine, kao autor emisije "Neša Travka", koja se emituje na Kitchen TV (na 265. kanalu MTS TV i Anteni plus), a u centru Nisa ima I svoj restoran, nazvan Kuca Caja.
Dragica Mitic:
Tehnolog, animator poljoprivradnog gazdisnstva Mitic iz Nisa, koje proizvodi Ekosoil, prvo priznato organsko djubrivo u Srbiji. Dragica je strucnjak za aromaterapiju (masaza u kojoj se koriste etericna ulja I biljke), kao I pravljenju orgnaskih krema, I odlican je poznavalac bilja.
Bila sam fascinirana kada sam videla da proizvodnja organskog djubriva moze da prodje I bez volta struje. Gde god na planeti ima ciste vode, lekovitog bilja I malo zemlje, mozete cudo da stvorite, kaze Dragica Mitic.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 15 PUTNIKA. BROJ UCESNIKA JE OGRANICEN.
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
MOLIMO VAS DA SE PRE ZAKLJUČENJA UGOVORA O PUTOVANJU UPOZNATE SA PROGRAMOM PUTOVANJA I POSEBNIM NAPOMENAMA KOJE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA, KAO I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA AGENCIJE CALYPSO TOURS INTERNATIONAL D.O.O.
U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU "YUTA", BEOGRAD, PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 0143/2020 OD 10.01.2020.GOD., POLISA OSIGURANJA BROJ
300068063 OD 01.01.2020.GODINE AKCIONARSKOG DRUŠTVA ZA OSIGURANJE „DDOR NOVI SAD" U
VISINI 250.000. ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

POSEBNE NAPOMENE:

 • Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

Cenovnik br.1 od 01.07.2020.
Šifra SRB – WELL

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International, licenca OTP 73/2020. kategorije A 25 od 31.01.2020.

Logo (2)

logo