info@calypsotours.info   +381 11 2688057   +381 63 1177-810   Pon.-Pet.:10h-14h    dezurni telefon Pon-Ned 10h-19h:+381 63 1177-810
logo
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.  
+381 11 2688057  
+381 63 1177-810  
Pon.-Pet.:10h-14h  
 dezurni telefon Pon-Ned 14h-19h:+381 63 1177-810

ZLATIBORE PITAJ TARU

ZLATIBOR – STOPIĆA PEĆINA – SIROGOJNO – KREMNA –
VOŽNJA ŠARGANSKOM OSMICOM – TARABIĆI – MANASTIR RAČA – REKA VRELO

Zlatibor je prostrana zatalasana visoravan i područje visokih planina, borove šume i planinskih pašnjaka, koji je zahvaljujući divnoj prirodi, raznovrsnoj turističkoj ponudi i blagotvornoj klimi, proglašen za najveći zimski planinski turistički centar Srbije. Planina Tara je među najlepšim planinama u Srbiji. 1981. godine proglašena je Nacionalnim parkom. Čarobne šume i obronci planine Tare su riznice kulturnog nasleđa iz praistorijskog, antičkog, rimskog i vizantijskog vremena. Posebno je zanimljivo razgledati srednjovekovni manastir Raču iz XIII veka, kuću Tarabića – čuvenih vidovnjaka poznatih kao srpska Nostradamus porodica ili se voziti Šarganskom osmicom, prugom uskog koloseka.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, SUBOTA BEOGRAD – ZLATIBOR – STOPIĆA PEĆINA – SIROGOJNO – KREMNA – selo MUŠVETE / degustacija pršute (fakultativno)
Polazak iz Beograda oko 7h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje do 14h obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja pored Lazarevca, Čačka, Užica. Dolazak na Zlatibor. Predah u centru jedne od naših najatraktivnijih planina. Sledi poseta Stopića pećini. Prva speleološka istraživanja ove pećine obavio je naš veliki istraživač Jovan Cvijić, a turistički deo pećine ima nekoliko atraktivnih elemenata, kao što su: prostrani ulaz, otvori na tavanici, siparska kupa "Pseće groblje", vodopad "Izvor života" i niz bigrenih kada. Nakon obilaska pećine, odlazak do Sirogojna, sela u kom se nalazi jedini muzej na otvorenom u Srbiji – "Staro selo". Na lokaciji od pet hektara, pored crkve Svetog Petra i Pavla, prevučene su iz svih delova Zlatibora stare brvnare kako bi se ovde prezentovale i čuvale. Slobodno vreme za obilazak. Nastavak putovanja ka Kremni. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do sela Mušvete u čuvenu pršutaru. Po dolasku, prvo se obilazi proizvodnja uz objašnjenja samog postupka nastanka ovog gastronomskog specijaliteta, a zatim sledi degustacija nekih od proizvoda (pršuta, pančeta i kulen) kao i domaće rakije i vina. Povratak u Kremnu. Noćenje.
2. DAN, NEDELJA KREMNA – VOŽNJA ŠARGANSKOM OSMICOM – TARABIĆI – MANASTIR RAČA – REKA VRELO – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do stanice Mokra Gora i ukrcavanje u čuveni voz Nostalgija. Sledi vožnja uskokolosečnom prugom od 760 mm, čuvenom Šarganskom osmicom. Od Mokre Gore do stanice Šargan Vitasi proći ćete kroz 22 tunela, preko pet mostova, savladati visinsku razliku od 300 metara i sve to na ukupnoj razdaljini od 15.440 metara. Za vreme vožnje imaćete priliku da sa nekog od pet vidikovaca sagledate bogatstvo i lepote prirode ovoga kraja. Nakon vožnje sledi odlazak do takozvanog sela proroka – zaseoka Tarabić, koje je nazvano po prorocima Milošu i Mitru Tarabić, koji su u XIX veku proricali i za nova vremena. Kremna i proročanstvo utkali su u našu kulturnu baštinu. Nakon priče o takozvanim srpskim Nostradamusima, sledi odlazak do manastira Rača, koji se nalazi pored rečice Rače, u neposrednoj blizini Bajine Bašte. Ovaj manastir je najverovatnije zadužbina kralja Dragutina Nemanjića. Tokom II svetskog rata ovde je čuvana najdragocenija knjiga srpske književnosti – Miroslavljevo jevanđelje, koje predstavlja najstariju sačuvanu knjigu pisanu na srpskom književnom jeziku. Patrijarh srpski gospodin Pavle je u dva maha bio monah u manastiru Rača. Obilazak manastira. Nastavak putovanja. Predah pored reke Vrelo koja nastaje od jakog kraškog vrela Perućac u podnožju planine Tare. Dužina toka reke Vrelo je 365 m. Važi za jednu od najkraćih reka Evrope. Simbolično se zbog svoje dužine naziva i reka Godina. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u kasnijim večernjim satima zavisno od uslova na putu. Kraj programa.

TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA ARANŽMANA SPECIJALNA CENA
       

USKORO NOVI TERMINI

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), od 16 do 87 mesta u zavisnosti od broja putnika/ mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • smeštaj u hotelu 1* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje)
 • razgledanja prema programu
 • ulaznicu za Stopića pećinu
 • ulaznicu za etno selo u Sirogojnu
 • vožnja Šarganskom osmicom
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • fakultativne izlete:
  • SELO MUŠVETE / degustacija pršute (pršuta, pančeta, kulen, 1 čašica rakija, 1 čaša vina) 990,00 din OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLET U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE – PLAĆANJE VODIČU NA LICU MESTA.
 • transfer iz ZRENJANINA – doplata 2500 din / minimum 4 putnika, transfer iz NOVOG SADA – doplata 2000 din / minimum 4 putnika, transfer iz VRŠCA – doplata 2500 dinara / minimum 8 putnika

DOPLATE:

 • 1/1 soba 1500 rsd isključivo na upit

NAČIN PLAĆANJA

 • dinarski po prodajnom kursu za poslovne banke na dan uplate, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno najkasnije 7 dana pred putovanje
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
 • na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje

OPIS SMEŠTAJA – opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera
Hotel BRAĆA SEKULIĆ 1* Hotel se nalazi u Kremni, u podnožju Tare, na putu za Mokru Goru i Višegrad. Iako je kategorizan sa jednom zvezdicom, nedavno je kompletno renoviran.... Sve sobe sadrže TV, kupatilo... U sklopu objekta nalazi se i restoran u etno stilu. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. www.bracasekulic.co.rs/sr/hotel-%22braca-sekulici-sargan%22-442

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU
AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJU PUTOVANJA NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU "YUTA", BEOGRAD, PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 0143/2020 OD 10.01.2020.GOD., POLISA OSIGURANJA BROJ 300068063 OD 01.01.2020. GODINE AKCIONARSKOG DRUŠTVA ZA OSIGURANJE „DDOR NOVI SAD" U VISINI 250.000 € ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

POSEBNE NAPOMENE:

 • Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata...), agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1000 dinara po ugovoru.
 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima... Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com...
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj...). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
 • Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

cenovnik br.1 od 10.06.2020. Šifra SRB- ZPT

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International, licenca OTP 73/2020. kategorije A 25 od 31.01.2020.

Pogledajte još:

 • Ljubljana

  Ljubljana

  TRST – PORTOROŽ – PIRAN – BLED - KLAGENFURD
 • Juzna Italija

  RIMINI-SAN MARINO-BARI-MATERA-ALBEROBELO-LOKOROTONDO-POLINJANO A MARE-OSTUNI-DRAČ 6 dana autobusom i brodom / 3 +1 noćenje - AKTUELNO 
 • Đenova i Cinque terre

    ĐENOVA I CINQUE TERRE Fakultativni obilasci : Rapalo / Santa Margarita / Portofino / Cinque terre Autobusom 5 dana, 2 noći Cinque Terre - obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih je nemogu...
 • Gardaland

  Autobusom 5 dana 2 noći - NOVI TERMINI U PRIPREMI
 • Toskana

  Toskana

  SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA : FIRENCA, SIENA, SAN GIMIGNANO I CINQUE TERRE Autobusom 5 dana 2 noći - AKTUELNO CENA OD 169€
 • Crna Gora

  Crna Gora

  BEČIĆI SA OBILASCIMAŽABLJAK-BUDVA-KOTOR-DUBROVNIK-OSTROG - USKORO NOVI TERMINI
 • Krakov 2 noci

  Krakov 2 noci

  Autobusom 5 dana
 • Istanbul

  Istanbul

  Princevska ostrva
 • Dvorci Bavarske

  MINHEN-SALCBURGSA FAKULTATIVNOM POSETOM DVORCIMA BAVARSKE Autobusom 5 dana,2 noći
 • Azurna obala

  Sanremo – Monako – Monte Karlo – Eze – Nica – Kan – Antib  – Outlet Serravalle - AKTUELNO

Prijava za newsletter

Sajt Turističke agencije Calypso Tours International je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. HVALA NA RAZUMEVANJU.

Copyright (c) 2023. Calypso Tours. Mapa sajta Izrada sajta Lazacom