Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

Kostarika

 K O S T A R I K A

SAN JOSE – PUERTO VIEJO – NAC. PARK CAHUAITA – NAC. PARK ARENAL – MONTEZUMA – SANTA TEREZA

Termin putovanja: 18.03.2020.

16 dana

Kostarika je popularna i rado posećena turistička destinacija zbog svoje prirodne lepote, plaža, životinja, egzotičnih ptica, ali i vulkana. Kristifor Kolumbo bio je prvi Evropljanin, koji je zakoračio na njeno tlo 1502. godine i nazvao je sa razlogom „bogata obala". Upoznajmo Kostariku - „raj na zemlji" , putovanje koje ćete pamtiti zauvek. Na ovom putovanju doživećemo zip lining / letenje preko karipske džungle na seriji zip line kablova, snorkeling na magicnom mestu sa najvećimm sistemom koralnih grebena u Kostarici, hiking kroz džunglu, videćemo vodopade, predivne plaže, tople izvore, egzotične životinje kao što su lenjivci, majmuni....
Mala, ali neverovatno raznolika, Kostarika ima mnogo toga da nam ponudi I sve to se nalazi na površini, koja je skoro duplo manja od Srbije! Kostarika je država sa oko 4.5 miliona stanovnika, pravi biser Centralne Amerike, ekološka država i savršeno mesto za ljubitelje eko turizma i prelepih plaža. Graniči se sa Nikaragvom na severu, Panamom na jugu, Karipskim morem na istoku i Pacifičkim okeanom na zapadu.
Na ovom putovanju pokušaćemo da Vam pružimo nezaboravno iskustvo!
Puerto Viejo de Talamanca
Sa svojim tzv. Butik - hotelima, barovima i restoranima, sjajnim noćnim životom, prekrasnim belim i crnim peščanim plažama, divljim životinjama, ima istinski raznoliku I živu atmosferu. Zbog svoje raznovrsne populacije, nudi širok izbor restorana od malih lokalnih sa tipičnom karibskom hranom I svežim morskim plodovima do sushi, meksičkih, italijanskih, argentinskih I mnogih drugih restorana. Ovaj gradić je jedinstven u Kostarici zbog mešavine raznih kultura i ljudi. Dom je za Kostarikance, Afro-karibske potomke, Evropljane, Severnoamerikance I Kostarikanske indijance... Zaista je magično mesto.
Montezuma
Montezuma je malo ali jedinstveno mesto... To je prva stvar koju će vam Kostarikanci reći o Montezumi. Nalazi se na poluostrvu Nikoia, do koga se malo teže dolazi I zbog
toga nije preplavljena turistima. Jedna od stvari koje je cine jedinstvenom je njen boemski karakter. Parovi je smatraju romantičnim mestom za odmor. U čari Montezume spadaju predivne, netaknute peščane plaže, vodopadi, šume, brojne životinje, leptiri I ptice. Montezuma ima I impresivan izbor restorana, koji služe hranu iz celog sveta.
Santa Teresa
Santa Teresa ubrzano postaje nova, izazovna destinacija u Kostarici i sve više je poznatija kao "Hollywood of Costa Rica". Razlog tome je sto se sve češće mogu sresti brojne poznate hollivudske zvezde, koje ovde provode svoj odmor. Medju njima je I brazilski top-model Gisele, ali i američki glumac Matt Damon, koji poseduju svoje kuće u Santa Teresi. Plaža Santa Teresa se nalazi na poluostrvu Nikoia i svetski je poznata destinacija za surfovanje tokom cele godine. Plaža Santa Teresa se može pohvaliti predivnim pejzažima, romantičnim zalascima sunca i čudesnim belim plažama. Sve to skupa je doprinelo da Playa Santa Teresa bude proglašena jednom od 10 najlepših plaža na svetu (prema TripAdvisor.com).
Arenal
U Kostarici postoji širok spektar atrakcija i aktivnosti u svim oblastima, međutim, Arenal stvarno nudi sve. Pored divnog pogleda na veličanstveni vulkan, Arenal ima i druge atrakcije, kao što su vodopadi, viseći mostovi i topli izvori. Veliko jezero nalazi se odmah iza vulkana, kao i poznati nacionalni park sa spektakularnom florom i faunom.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan : BEOGRAD – PARIZ – SAN JOSE – PUERTO VIEJO
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u Beogradu. Medjunarodni let Beograd – Pariz. U Parizu presedanje na interkontinentalni let Pariz – San Jose. Transfer od aerodroma u San Jose –u do grada Puerto Viejo ( transfer u proseku traje 4h30min -5 h) . Po dolasku u Puerto Viejo smeštaj u hotel. Noćenje.
2.dan: PUERTO VIEJO
Doručak. Nakon doručka sledi organizovani – celodnevni obilazak grada – Puerto Viejo I okoline. Upoznavanje sa raznovrsnim plažama, (na potezu od oko 10km), brojnim atrakcijama I zanimljivim restoranima. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim satima preporučujemo upoznavanje sa noćnim životom grada. Noćenje.
3. dan: PUERTO VIEJO
Doručak. Nakon doručka je predvidjen slobodan dan za individualne aktivnosti. Preporučujemo da slobodan dan iskoristite za uživanje na mnogobrojnim plažama i isprobate lokalne specijalitete u odličnim restoranima. Noćenje.
4.dan: PUERTO VIEJO – (FAKULTATIVNO) ZIP LINING - CANOPY TOUR
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - Zip lining/Canopy tour. Ako ste ikada želeli da letite ovo je prilika! Sa preko 2.500 metara ziplin kabla, letećete preko karipske džungle i videti svet odozgo. Ova tura obuhvata 22 platforme sa ukupno 2.760 metara ziplinirane avanture. Jedan od najspektakularnijih zipline kablova na ovoj turi je dugačak 285 metara I visok 80 metara. Nakon fakultativnog izleta slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
http://terraventuras.com/index.php/tours-en/caribe-sur/adventure/400-canopy-tour-puerto-viejo.html
5.dan: PUERTO VIEJO
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
6.dan: PUERTO VIEJO – CAHUITA NAC.PARK (SNORKELING I HIKING)
Doručak. Nakon doručka polazak na organizovani izlet – snorkeling i hajking u Nacionalnom parku Cahuita (trajanje izleta oko 4h). Tokom ronjenja videćemo najveći sistem koralnih grebena u Kostarici, uključujući 6 vrsta korala, širok spektar šarenih tropskih riba i mogući susret sa ražom (stingray ) I bezopasnom ajkulom (reef shark). Tokom hiking-a imaćemo priliku da vidimo lenjivce, majmune, iguane, rakune, morphos leptire i još mnogo toga. Nakon izleta slobodno vreme. Noćenje.
7.dan: PUERTO VIEJO
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
8.dan: PUERTO VIEJO – LA FORTUNA
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do mesta La Fortuna, koje se nalazi u okviru nacionalnog parka – Arenal ( transfer traje oko 6h). U okviru nacionalnog parka nalazi se vulkan Arenal, termalni izvori, vodopadi... Po dolasku u mesto La Fortuna smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
9.dan: LA FORTUNA – OBILAZAK NACIONALNOG PARKA ARENAL - 1.DEO
Doručak. Nakon doručka organizovan obilazak La Fortuna vodopada. La Fortuna vodopad se nalazi u nacionalnom parku Arenal Volcano u podnožju neaktivanog vulkana Chato i pada sa visine od oko 70 metara. Vodopad je zaista impresivan, okružen raznovrsnom florom I faunom - http://www.cataratalafortuna.com/. Nakon obilaska slobodno vreme. Noćenje.
10.dan: LA FORTUNA – OBILAZAK NACIONALNOG PARKA ARENAL – 2.DEO
Doručak. Nakon doručka organizovani izlet - Baldi Hot Springs (termalni izvori). Dnevna ulaznica za rizort obuhvata upotrebu 25 "hot springs pools"(bazeni sa toplim izvorima I padovima vode). Baldi Hot Springs je najveći rizort sa toplim izvorima na svetu, sa 25 termalnih bazena. Imaćete osećaj da plivate u oazi lekovitih voda I sve to uz pogled na Arenal vulkan. Restoran i bar su takodje na raspolaganju posetiocima, postoji mogućnost uživanja u bazenu uz čašu omiljenog pića. Nakon izleta slobodno vreme. Noćenje.
https://www.baldihotsprings.cr/day-pass/.
11.dan: LA FORTUNA - MONTEZUMA
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do Montezume, gradića na Pacifičkoj obali (transfer traje oko 6h). Po dolasku smeštaj u hotel (usluga je noćenje bez doručka). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
12.dan: MONTEZUMA - OSTRVO KORNJAČA (ISLA TORTUGA) I SNORKELING TOUR
Organizovan celodnevni izlet na Ostrvo kornjača- Isla Tortuga, koji obuhvata i snorkeling tour. Ovo malo ostrvo je oko sat vremena vožnje brodom udaljeno od Montezume i ima vulkanske stene, koje stvaraju odlične uslove za snorkeling. Tokom izleta moguće je videti Humpback kitove. Snorkeling na Isla Tortuga je nezaboravno iskustvo. Vulkanski kameni greben je okružen kristalno - tirkiznom vodom, gde ćemo videti mnoštvo tropskih riba kao što je Angelfish, Porcupine fish, Morays, Needlefish I Spotted Eagle Rays. Nakon snorkelinga odlazak na ručak I potom sledi slobodno vreme za uživanje na predivnoj, beloj, peščanoj plaži. U kasnim popodnevnim satima povratak brodom u Montezumu. Slobodno vreme. Noćenje.
13.dan: MONTEZUMA - SANTA TEREZA
Odjava iz hotela u dogovoreno vreme i transfer do Santa Tereze ( transfer traje oko 45 min.). Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za upoznavanje grada. Noćenje.
14.dan: SANTA TEREZA
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti, koje preporučujemo za odmor i uživanje na prelepim plažama. Noćenje.
15.-16.dan: SAN JOSE - BEOGRAD
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i transfer ( transfer traje oko 6h uključujući i vožnju feribotom) do aerodroma u San Jose-u. Medjunarodni let San Jose – Panama City. U Panama City presedanja na interkontinentalni let Panama City – Pariz. Po dolasku u Pariz presedanje na medjunarodni let Pariz – Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj usluga.

TERMIN PUTOVANJA BROJ DANA/NOĆI CENA ARANŽMANA UZ ODOBRENI POPUST ZA PLAĆANJE GOTOVINOM
18.03.2020. 
16/14 2460 € 
Kalkulacija radjena na mínimum 10 plativih putnika
Plaćanje na rate (čekovima ili platnim karticama) € - na upit


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • avionski prevoz na navedenim relacijama prema programu putovanja
 • avio karta obuhvata ručni prtljag (do 8kg) i cargo prtljag (do 23kg)
 • 7 noćenja sa doručkom u Hotelu 3* u Puerto Viejo, smeštaj u dvokrevetnim bungalovima
 • 3 noćenja sa doručkom u Hotelu 3* u La Fortuni, smeštaj u standardnim – dvokrevetnim sobama
 • 2 noćenja u Hotelu 3* u Montezumi ( usluga je noćenje bez doručka) – smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama
 • 2 noćenja sa doručkom u Hotelu 3* u Santa Terezi – smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama
 • organizovane ekskurzije: Cahuita Hiking, La Fortuna Waterfall, Baldi Hot Springs, Tortuga Island Snorkeling,
 • transferi – prema programu putovanja
 • usluge lokalnog vodiča na srpskom na svim izletima i razgledanjima
 • troškove organizacije i vodjenja putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • avio takse u dinarskoj protivvrednosti u iznosu od 200€,
 • fakultativni izlet zip lining/canopy tour - 58usd
 • bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama,
 • medjunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem do 35.000€

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
 • kompletna uplata je do popune mesta tri nedelje pre polaska, kalkulacija je radjena na bazi 10 putnika, uz manji broj putnika, cena se koriguje. Mogućnost individualnog aranžmana kao i porodičnog aranžmana, uz vodiča na srpskom jeziku.

OPISI HOTELA:

 • Hotel La Costa De Papito 3* - http://lacostadepapito.com/  - Smeštaj na bazi dvokrevetnih bungalova sa privatnim kupatilom, mini-barom, sefom, wi-fi internetom i terasom. Rustični, ali ujedno i elegantni, individualno dizajnirani bungalovi se nalaze u bujnom tropskom vrtu na ivici džungle, a prekoputa se prostire velika, bela, peščana plaža. Hotel nudi restoran, bar, spa-centar, besplatne suncobrane, peškire i ležaljke za plažu. Usluga je noćenje sa doručkom (po principu švedskog stola).
 • Hotel Escape Caribeno 3* - https://escapecaribeno.com/ - U okviru hotela nalaze se komforni bungalovi sa klimom, sopstvenim kupatilom, terasom, wi-fi internetom. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak)
 • Arenal History Inn 3* – http://arenalhistoryinn.com/  - Arenal History Inn je mali i udoban hotel u La Fortuni, udaljen je 2km od centra grada. Posedujem 10 drvenih bungalova sa privatnim parkingom, sopstvenim kupatilom, klimom, kablovskim TV, teresom sa pogledom na Arenal Volcano. Hotel nudi dve kategorije soba, standard i superior. Usluga je noćenje sa doručkom ( kontinentalni).
 • Amor de Mar 3* - http://www.amordemar.com/  -Amor de Mar je hotel, koji se nalazi na divnom mestu samo pet minuta hoda od grada. Sa svojim prekrasnim vrtom, koji gleda na okean, mnogobrojnim visećim ležaljkama rasporedjenim u vrtu , talasima koji se razbijaju o stene ispred hotela, palmama, sa mnoštvom ptica i malim bazenima za plivanje u okeanu, predstavlja idealno mesto za relaksaciju i odmor. Tačno preko puta hotela se nalazi ulaz i staza za predivne Montezuma vodopade. Hotel je dobitnik Tripadvisor "Certificate of Excellence 2016". Svaka soba je opremljena sa klimom, mini-barom, sefom, privatnim kupatilom i predivnim pogledom. Usluga je noćenje bez doručka.
 • Hotel Santa Teresa 3* - https://www.hotelsantateresa.cr/  - Hotel je lociran u gradu Santa Teresa, samo 2 minuta od plaže, severno od mesta Mal Pais, na pacifičkoj strani poluostrva Nicoya. Standard sobe nalaze se na prvom spratu hotela i imaju izlaz na hotelski bazen, poseduju balkone sa pogledom na baštenski deo. Svaka soba poseduje klimu, wi-fi, mini bar, kablovsku TV, mali sef i sopstveno kupatilo. Usluga je noćenje sa doručkom ( kontinentalni).

NAPOMENE:

 • U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU "YUTA", BEOGRAD, PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 0143/2019 OD 25.01.2019.GOD., POLISA OSIGURANJA BROJ 300059765 OD 25.01.2019. GODINE AKCIONARSKOG DRUŠTVA ZA OSIGURANJE „DDOR NOVI SAD" U VISINI 300.000 € ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Kostarike.
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari...) ili bolest putnika,
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
 • Putnici moraju biti psihofizički spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu.

Cenovnik br 3, od 01.06.2019.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International po članu 63. Zakona o turizmu
Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

Logo (2)

logo